Oorspronkelijke toestand van de “oude leeszaal”.

De Stichting Inloophuis de Koepel heeft na twee eerdere pogingen op andere locaties eindelijk een plaats gevonden voor “Inn de Koepel” in de oude leeszaal van de centrale bibliotheek in Hoorn. Het ligt in de planning om begin juli te starten. De officiële opening is op zaterdag 3 september, als de renovatie compleet is. Deze zaal ook wel de “lombaert” (lommerd) zaal wordt door ons gehuurd van de vereniging Hendrick de Keyser.

Opknapbeurt

Omdat de ruimte in het verleden voor verschillende doeleinden werd gebruikt en het al enige tijd leeg heeft gestaan, krijgt het een forse opknapbeurt. Met name het stukwerk moet worden gerestaureerd, de plinten vervangen en er komt een lamel parket op een viltlaag. De vloer wordt zodanig gelegd dat het voldoet aan de TNO normen voor contactgeluid hinder.

Veiligheid

Om maximale veiligheid te bieden aan onze bezoekerwordt is de deur naar de hal van de psychotherapie praktijk Hoorn voorzien van een exit controle. De hal van de praktijk komt aan de achterkant uit op de bibliotheektuin met het grote schaakbord en aan de voorkant op de Wisselstraat.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *