Inloophuis bestaat één jaar

Vrijwilligers en bezoekers brachten maandag een toost uit op het afgelopen jaar én op de toekomst.
Vrijwilligers en bezoekers brachten maandag een toost uit op het afgelopen jaar én op de toekomst. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN – Het is deze week een jaar geleden dat inloophuis Inn de Koepel, gevestigd in de Lombaert-zaal in de bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn, de deuren opende. Daarom brachten vrijwilligers en bezoekers maandag 3 juli samen een toost uit op het afgelopen jaar én op de toekomst.

Inloophuis Inn de Koepel is een initiatief van Stichting Inloophuis De Koepel en biedt een gastvrije en sfeervolle huiskamer waar mensen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Het is een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar ze een luisterend oor kunnen vinden. Iedereen, dus jong en oud, die behoefte heeft aan gezelligheid is van harte welkom. “We kijken terug op een fijne tijd en hebben mooie toekomstplannen”, vertelt coördinator Urmie van het inloophuis. “Zo krijgen wij een nieuwe keuken en daarmee ontstaan ook weer nieuwe activiteiten zoals samen bakken en koken. Wij zijn verder op zoek naar een grotere tafel, want de bezoekersaantallen blijven groeien. Onlangs hebben we meer stoelen aangeschaft, maar een grotere tafel is dus ook heel welkom. De tafel die we nu hebben is 2,40 meter en we zijn op zoek naar een tafel van minimaal 3,50 meter lang. Wie een tip voor ons heeft of zelf nog een tafel heeft staan, kan ons heel blij maken.”

Binnenwandelen

Met een gemiddeld aantal bezoekers van vijftien mensen per inloopdag, mag Inn de Koepel heel tevreden zijn. Urmie: “Het is mooi om te zien hoe het er telkens aan toegaat. Mensen komen op het geluid af of weten van ons via mond-tot-mondreclame. Ook hebben wij nu buiten een bord staan en we zijn actief op social media. Passanten zijn nieuwsgierig en komen dan even binnen; ouders met jonge kinderen, maar ook jongeren die boven aan het studeren zijn en even een break nemen voor een kopje thee. Daarnaast wandelen ook ouderen die naar de bieb gaan bij ons naar binnen. Een grote diversiteit aan bezoekers dus.” 

Gastheren en -vrouwen gezocht

Ben jij gastvrij, kan je een luisterend oor bieden, sta je stevig in je schoenen en vind je het leuk om onze bezoekers te ontvangen? Ben je bij voorkeur een dagdeel per week beschikbaar? Dan ben je van harte welkom om als gastvrouw/gastheer het team van vrijwilligers van Inloophuis Inn de Koepel te komen versterken. Kijk voor het vrijwilligersprofiel op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *