Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken in nieuwe keuken van Inn de Koepel in Hoorn

Nieuws  di 12 sep., 13:31

Inn de Koepel biedt een warme en gastvrije omgeving voor mensen om samen te komen.

Inn de Koepel biedt een warme en gastvrije omgeving voor mensen om samen te komen. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN – Het is deze maand alweer een jaar geleden dat wethouder Karin Hakhoff inloophuis Inn de Koepel – gevestigd in de bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn – officieel opende. “Sinds een paar weken hebben we een prachtige keuken, die er gekomen is dankzij steun van het Oranjefonds”, vertelt coördinator Urmie van het inloophuis. De keuken van Inn de Koepel werd maandag 11 september officieel in gebruik genomen. Om daar een extra feestelijk moment van te maken, werden die middag samen pannenkoeken gebakken.

‘Dit inloophuis voelt voor mij als thuiskomen’

“Dat was een idee van een van onze bezoekers”, laat Urmie weten. “Dankzij de keuken kunnen we allerlei nieuwe activiteiten organiseren, zoals pizza’s of appeltaarten bakken. Maar ook gezellig samen genieten van een diner, straks met kerst bijvoorbeeld. Het huiskamergevoel, wat we graag willen creëren, wordt dankzij de komst van de keuken nog meer versterkt. Dat is ook wat we van onze bezoekers te horen krijgen. De keuken is voorzien van alle gemakken, zoals een vaatwasser en combimagnetron. We zijn er allemaal heel blij mee!”

Wandkleed

Steeds meer mensen weten het inloophuis te vinden. “Het is vaak volle bak hier, de inloopdagen worden goed bezocht. Op sommige dagen tellen we wel 22 bezoekers. Wij merken dat de behoefte aan een inloophuis groot is en onze bezoekers kijken er echt naar uit. We zijn nu nog twee middagen per week open, de maandag en de donderdag van 13.30 tot 16.30 uur, maar dat willen we graag uitbreiden naar drie of vier middagen. Dan hebben we echter wel meer vrijwilligers nodig. We krijgen er binnenkort trouwens ook een nieuwe tafel en stoelen bij, zodat we nóg meer bezoekers kunnen ontvangen. Verder zien wij uit naar het geborduurde wandkleed waarmee Marilou van About a Jacket en haar team druk doende mee zijn.”

Koppie doen

Inn de Koepel biedt een warme en gastvrije omgeving voor mensen om samen te komen, te praten of een spelletje te doen. Volgens Ineke (69) uit Hoorn, een van de trouwe bezoekers, vervult het inloophuis een heel belangrijke functie in onze stad. “Als dit er niet zou zijn, zouden we lastige hangouderen worden”, lacht ze. “En dat wil toch niemand? Het voelt voor mij hier als thuiskomen. Gezellig een koppie doen, kletsen of een spelletje doen. Ik kom hier voor de sociale contacten en het mooie is: ik leer hier ook veel nieuwe mensen kennen.”

Gezelligheid

Ook Sjaak (72) uit Hoorn is twee keer per week in het inloophuis te vinden. “Ik kom dagelijks in de bieb om de krant te lezen. Toen ik zag dat het inloophuis hier kwam, dacht ik meteen: leuk! Voor mij was er geen drempel om binnen te stappen. Ik hou van gezelligheid en vind het leuk om mensen te ontmoeten. Wat ik ook nog wil zeggen: Urmie is een kanjer, dat is écht waar. Die doet haar uiterste best.”

Vrijwilligers welkom

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Inn de Koepel? Ben je gastvrij, kan je een luisterend oor bieden, sta je stevig in je schoenen en vind je het leuk om de bezoekers te ontvangen? Ben je bij voorkeur een dagdeel per week beschikbaar? Dan ben je van harte welkom als gastvrouw/gastheer. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie, bel dan met de coördinator Urmie Seedorf, 06-45911047. Mailen kan ook: coordinator@inndekoepel.nl. Je kunt tijdens de openingstijden ook eens binnenlopen.

Kijk voor meer informatie op www.inndekoepel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *